Hello Crowd!: Het nieuw Belgisch crowdfundingplatform

By November 16, 2015 News No Comments

hellocrowd

Dat crowdfunding groeit in België, is ook te zien aan de groei van het aantal crowdfundingplatforms. Dit najaar lanceerde Hello Bank! een nieuw crowdfundingplatform Hello Crowd!. Hello Bank! wil projecten ondersteunen die sterk scoren op vlak van ondernemerszin, creativiteit en solidariteit. De bank gelooft sterk in crowdfunding als alternatieve financieringsbron. Community’s en sociale netwerken worden steeds belangrijker voor ondernemingen. De groei van crowdfunding heeft ook daarmee te maken.

Hello Crowd is een reward based crowdfundingplatform. De reward die de investeerder krijgt is dus meestal materieel. Alle creatieve, ondernemende en solidaire of maatschappelijke projecten komen hiervoor in aanmerking. Persoonlijke projecten, zoals de financiering van een reis, komen niet in aanmerking. Belangrijk is dat deelnemers een duidelijk doel voor ogen hebben, zodat het project kan uitmonden in een concrete realisatie.

Hello Crowd! mikt voor de campagnes op een crowdfundingperiode van 90 dagen en een maximumbedrag van 100.000 euro. Het platform hanteert het alles-of-niets-principe: behaal je het bedrag niet, dan gaat het geld terug naar de financiers.

Hello Crowd! werk samen met het grootste Europese crowdfundingplatform Ulule. Ze bieden begeleiding en opvolging voor én tijdens je campagne.

Dus… heb jij een creatief project? Bekijk eens de startpagina van Hello Crowd!