BauBax – World’s best travel jacket

By November 16, 2015 News, Uncategorized No Comments

baubax

Een voorbeeldproject uit de geschiedenis van crowdfunding dat legendarisch veel middelen wist te verzamelen, is zeker de revolutionaire reiskledinglijn BauBax. Dit project haalde meer dan tien miljoen dollar op ofwel 45.900% van het vooropgestelde bedrag. Het kledingproject startte in juli dit jaar op Kickstarter, maar transfereerde na afloop zijn middelen naar Indiegogo waar ze momenteel nog steeds hun campagne verderzetten.

Het idee ontstond toen uitvinder Hiral Sanghavi studeerde voor zijn MBA terwijl zijn vrouw ver weg werkte. Hij reisde vaak over en weer, maar vergat regelmatig zijn nekkussen mee te nemen op het vliegtuig waardoor hij telkens een nieuw exemplaar moest kopen op de luchthaven. Zo ontstond het idee voor de BauBax – de jas die maar liefst vijftien unieke toepassingen combineert: onder andere een afneembare kap met nekkussen en slaapmasker, een zak voor je identiteitskaart, een drankjeshouder, handschoenen die uit de mouwen komen, een pen die ook dienst doet als stylus voor je tablet, een houder voor je bril,…

Oorspronkelijk is dit product bedoeld voor de vliegtuigreizigers, maar ondertussen zijn er vier verschillende modellen die zich ook naar een veel breder publiek richten. Bekijk de originele campagne op Kickstarter of pre-order zelf een jas via Indiegogo.

Voor meer informatie, kijk op hun website.