100% geslaagde crowdfunding campagnes uit de crowdfunding ateliers

By July 13, 2015 News No Comments
Foto Geslaagde crowdfundingprojecten2

Het eerste half jaar van de crowdfunding ateliers waren een succes! 100% slaagpercentage hebben we bereikt! Zeven ondernemers startten in 2015 een crowdfunding campagne. Maar liefst alle zeven haalden ze hun doelbedrag op! Ze namen allemaal deel aan de crowdfunding ateliers die Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland organiseert in samenwerking met crowdfunding consultancy bureau Douw en Koren. Zo zie ja maar, crowdfunding werkt! En onze crowdfunding ateliers ook!

Vorige week slaagde de zevende crowdfunding campagne. Robin Mariën kan dankzij zijn funders een bakoven aankopen voor zijn bedrijf MyTile. Eerder deze maand slaagde ook Balmoore Boxers, BensBugs en NeoScores.

Wil jij ook aan de slag met crowdfunding? Op 28 augustus start een nieuw atelier en je kan je daarvoor opgeven. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Contacteer Victoria Smet, victoria.smet@voka.be of 03 232 22 19

We laten enkele ondernemers aan het woord die deelnamen aan het atelier én die een geslaagde campagne achter de rug hebben.

Waarom raad je andere ondernemers aan om deel te nemen aan het atelier?

Ken Darcis van Balmoore Essentials: De sessie’s geven je niet alleen de nodige kennis en kunde om je crowdfunding tot een goed einde te brengen. Het geeft je strikte richtlijnen en begeleidt je om bepaalde acties te ondernemen op de juiste moment en niet af te wachten. De ateliers bieden je een gestructureerde voorbereiding, die vitaal is voor het slagen van een campagne.

Wat is je beste tip aan andere ondernemers om hun familie en vrienden te overtuigen om te backen?

Jozefien Daelemans van Charlie Magazine: Wees eerlijk en wees jezelf. Een glad verkoperspraatje overtuigt niemand. Probeer te laten zien waarom jij gek genoeg bent om zoiets te doen. Wat doet jouw hart sneller slaan en waarom? Ik denk dat wanneer mensen die passie zien, ze veel sneller een connectie met je maken. En maak een leuk filmpje waarvan het enthousiasme afspat.

Wil jij ook aan de slag met crowdfunding? Op 28 augustus start een nieuw atelier crowdfunding en je kan je daarvoor opgeven. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Contacteer Victoria Smet, victoria.smet@voka.be of 03 232 22 19